Koosnamen
Door: Gerlin
Blijf op de hoogte en volg gerlin
24 September 2007 | Suriname, Paramaribo
Hoe is het met jullie? (Zit steeds over mezelf te praten en vraag nooit naar jullie, beetje egoïstisch..)
Eerste even een rijtje van wat er allemaal naar ons geroepen wordt als we op de fiets zitten, we voelen ons helaas niet gevleid aangezien alle leeftijden dit naar ons roepen en ook naar alle mensen geroepen wordt...
Hier in Paramaribo hebben ze vele koosnaampjes voor ons in petto,namelijk:
- popjes
- schatjes (ook uit vriendelijkheid doen ouderen dat, zoals de vrouw die ons hielp bij de ministerie)
- witjes
- kanjers
- blondjes
- bakras (dit betekent blanken)
- kaaskop (niet origineel…)
Ik had jullie de in mijn vorige bericht al voorbereid op een rustige week, dus niet heel veel meegemaakt en daarom ook niet veel foto’s gemaakt. Maar dan hebben jullie geluk!Want ik heb nu alleen foto’s van Maaike en mij en dus geen cultuur of natuurfoto’s, precies waar velen van jullie om vroegen…
De afgelopen week zijn we veel heen en weer gefietst naar het centrum van Paramaribo om een aantal winkels te bekijken en een heerlijke icecoffee te nuttigen. Als mensen ons vragen wat we voornamelijk doen hier in Paramaribo, is het fietsen in de hitte. We doen er, op een of andere manier, een hele dag over om even heen en weer te fietsen naar de stad…Verder hebben we een reis geboekt naar Brownsberg voor komend weekend, gegeten bij een Nederlandse student, ministerie van onderwijs bezocht, een Amerikaanse zeilbootbouwer ontmoet en zijn we lekker ouderwets uitgegaan op zaterdagavond:)
De eerste keer dat we daar kwamen waar we zowat de enige Nederlander/blanken, maar nu begint Paramaribo en dus de bars en discotheken aardig vol te raken met Nederlanders…
De eerste foto is een foto van een jongen die mij steeds u en mevrouw noemde, ook vroeg hij:
‘Mag ik een verhouding met u?’, vreemd ja…..Dus zo gaat dat hier, heb met pijn in mijn hart het lieve aanbod moeten afslaan:)
Verder spreken de foto’s voor zich, misschien dat jullie nu een indruk krijgen van het uitgaan in Paramaribo!
Ik laat het hierbij, hoop dat jullie tevreden zijn met dit verhaal en de foto’s!
Veel liefs Gerlin
24 September 2007 - 21:11
Kim:
Hey Gerlin,...
Je hebt ook wel de knapste man aan de haak geslagen, haha!!!
grappig dat jullie jezelf echt de eerste lichting Nederlandse studenten/ stagiaires van studiejaar 2007-2008 kunnen noemen. In nov-dec zie je er weer een heleboel verdwijnen en de nieuwkomers verschijnen (ECHT wit, en onbekend met stad en cultuur).
Heel veel plezier en sterkte in Brownsberg.. Ten eerste veel pelzier met de weg ernaar toe,.. fijn over de bauxietweg en ten tweede de warme, lange wandelingen naar de watervallen toe! Maar het is zeker de moeite waard!!!!
Geniet van je laatste weekje vrij!
Groetjes Kim -
26 September 2007 - 11:08
Saskia:
gertjeeeeee!!!
wat ziet het er allemaal leuk en mooi uit!
echt leuk om alles zo te lezen wat je allemaal meemaakt.
Hoe is het op je stage?leer je veel?
nou meisje, heel veel plezier natuurlijk nog en ben benieuwd naar je volgende verslag!
tot mails!
dikke kus sas -
27 September 2007 - 07:50
Pap/mam:
Nou heb je weer iemand verdrietig gemaakt, zeg toch eens een keer ja! Maar niet heus, want we hebben toch liever dat je straks weer in het Nederlandse bent. Maar hij kijkt je wel lief, wat denkt hij op dat moment...... Het zal straks in Nederland weer wennen zijn, met misschien iets minder aandacht?
Ik (mam) ben het boekje van Suriname aan het uitspitten wat allemaal te doen straks. Dit zet ik op je mail.
Verder bel ik je vanavond nog!
Liefs en een dikke kus! -
28 September 2007 - 10:19
Marieke:
Ha ger!
Jullie hebben momenteel een erg goed leven daar geloof ik!! Maar denk dat jullie nu ook wel zin hebben om te beginnen of niet? aangezien je daar natuurlijk voor gekomen bent! Geniet nog lekker van je vrije dagen voor je het weet wordt het echt werken!!
Liefs mariek -
29 September 2007 - 21:42
Kim:
hey gerlin ..
alles goed met mij wel...
we komen net van de verjaardag van marrie weer en we hoorde dat je ten huwlijk was gevraagt.. doe tog maar niet neem maar mooi een nederlander:D:D
dikke kus kim Ik sms je snel weer ..(K)